수산물 공급업체에서 학교급식 공급 예정인 식자재를 확인하고 있다. 사진/수원시
◆ 하반기 공동구매 참여업체 점검 실시
수원특례시(시장 이재준)가 하반기 학교급식 식자재 공동구매 참여업체를 대상으로 불시 현장점검을 실시한 결과, 모든 업체가 '우수' 등급을 받았다. 식자재 공급업체 추천사업 담당자와 안전성 검사 담당자가 수산물 5개, 김치 4개, 가공식품 1개 등 총 10개 업체를 대상으로 점검했다. 점검은 식자재 가공·처리 현장의 청결과 온도 관리, 제품 보관·유통기한 관리, 법적 서류 관리와 현장 위생 상태, 원물·부재료 수급·관리 등 주요 항목을 세밀히 살폈다.
◆ 전 업체 100점 만점 기준 95점 이상
평가 결과, 모든 업체가 100점 만점 기준 95점 이상을 받아 '우수' 등급을 획득했다. 점검 결과를 업체에 전달했다. 수원시는 식자재 위생과 품질관리 강화를 위해 지속적인 개선을 유도하고 있다.
◆ "안전한 급식 위해 정기 점검 지속"
수원시 관계자는 "성장기 학생들에게 건강하고 안전한 급식을 제공하기 위해 정기적으로 공급업체 점검과 안전성 검사를 하겠다"고 말했다.
류홍근 기자
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Suwon City School Meal Ingredients Supplier Inspection Results 'All Excellent'
Unannounced Inspection of 10 Companies... Received Over 95 Points
◆ Second Half Joint Purchase Participating Companies Inspection Conducted
Suwon Special City (Mayor Lee Jae-joon) conducted an unannounced on-site inspection of companies participating in the second half school meal ingredients joint purchase, and all companies received 'Excellent' ratings. Food ingredient supplier recommendation project managers and safety inspection managers inspected a total of 10 companies, including 5 seafood companies, 4 kimchi companies, and 1 processed food company. The inspection closely examined major items such as cleanliness and temperature management at food ingredient processing and handling sites, product storage and expiration date management, legal document management and on-site hygiene conditions, and raw material and ingredient supply and management.
◆ All Companies Received Over 95 Points Out of 100
As a result of the evaluation, all companies received over 95 points out of 100 and obtained 'Excellent' ratings. The inspection results were delivered to the companies. Suwon City is inducing continuous improvement to strengthen food ingredient hygiene and quality management.
◆ "Continue Regular Inspections for Safe Meals"
A Suwon City official said, "We will regularly inspect suppliers and conduct safety inspections to provide healthy and safe meals to students in their growing period."
Reporter Ryu Hong-geun